Blockchain patent başvuruları 2017 yılında dünya çapında iki kat arttı

Mete Mercan,


Blockchain


2017 yılında dünya çapında 1240 adet blokchain patent başvurusu yapıldı. Blockchain patent başvurusu sayısı 2015'de 258 adet ve 2016'da 594 adetti.

Önde gelen başvuru sahipleri arasında Bank of America, MasterCard, Goldman Sachs, Walmart, JP Morgan ve IBM yer alıyor.

Kore Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından toplanan ve Finance Magnates'de rapor edilen verilere göre, Ocak 2018'in sonuna kadar Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin ve Avrupa genelinde 1240'dan fazla blockchain ile ilgili patent başvurusu yapıldı.

Güney Koreli haber kaynağı CS Times, başvuruların büyük çoğunluğunun (yüzde 78) ABD ve Çin'den kaynaklandığını, %8'inin Kore ve %3'ünün Japonya orijinli olduğunu bildirdi. Blockchain ile ilgili patent başvurularının çoğunluğu lojistik, sağlık hizmetleri ve kamu hizmetleri alanında yapıldı.

Patent başvurularının büyük bir kısmını blockchain alanına yeni giriş yapanların ve başlangıç girişimlerinin (startup) yaptığı görülüyor. Ayrıca, çok sayıda köklü şirketin ve kurumun da geçen sene blockchain ürünleri için patent başvurusu yapması dikkat çekiyor.

Uzmanlar 1990'ların sonlarındaki yazılım patlaması ile yaşanan patent savaşlarının benzerinin blockchain patentler için de “kaçınılmaz” olduğunu ifade ediyor.




Etiketler

BLOCKCHAIN PATENT

İLETİŞİM